حدود دو ماه از انتشار نامه سی نفر از اصلاحطلبان خارجنشین به رئیسجمهور جدید ایالات متحده میگذرد؛ زمانی که این افراد دست به قلم شده و برخلاف رویکرد پنهان خود در این سالها، علنا خواستار افزایش تحریمهای ضدایرانی از سوی دونالد ترامپ شدند.
در این نامه ضمن سرزنش دولت فعلی آمریکا بهخاطر عدم حمایت از «فتنه 88»، داعش و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دو روی یک سکه معرفی شده بودند و تاکید شده داعش و جمهوری اسلامی هر دو باید «جایگزین» شوند. تحریمهای سختتر علیه بخشهایی در ایران، عدم تعامل با جمهوری اسلامی ایران و استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مقابله با فعالیتهای منطقهای ایران از جملهه خواستههای امضاکنندگان نامه بود.
البته علت نگارش این نامه در سال 95 و فشارهای پشت پرده در سال 88 برای تحریم بیشتر مردم ایران از سوی اصلاحطلبان خارجنشین، نیازی به تحلیل ندارد؛ چرا که کاسبی با تحریم مردم ایران و دریافت کمک هزینههای مالی برای راهاندازی سایتها و رسانههای ضدایران بخشی از پروژههایی است که این افراد در یک دهه اخیر در آن مشغول بودهاند و قطعا با کاهش تحریمها علیه کشورمان، نان آنها آجر خواهد شد.
با این حال اخیرا برخی اسناد درباره نوع فعالیتهای این افراد منتشر شده که فضا را برای شناخت ماهیت جریان مدعی «دموکراسیطلبی برای ایران» بیشتر از قبل روشن میکند.
بنیاد «دفاع از دموکراسی» یا FDD یک نهاد وابسته به صهیونیستهای تندرو در ایالات متحده است. حمایت بی حد و حصر از رژیم صهیونیستی و دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، دو مشخصه بارز بنیاد دفاع از دموکراسی است. حامیان مالی این بنیاد اکثرا از مرتبطین لابی صهیونیستها هستند. به عنوان مثال، «شلدون ادلسون»، کازینو دار سرشناس لاس وگاسی که زمانی خواهان حمله به ایران با بمب اتم شده بود، از حامیان مالی بنیاد دفاع از دموکراسی محسوب میشود.
FDD پس از حوادث 11 سپتامبر به محفلی برای استراتژیستهای آمریکایی بدل شد. بنیاد دفاع از دموکراسی همچنین بازوی فکری و اجرایی سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) محسوب میشود و بخش عمده بودجه این بنیاد نیز مستقیما از سوی سازمان سیا و اسرائیل تامین میشود.
تمرکز آموزشی و تحقیقاتی بنیاد دفاع از دموکراسی بر روی حوزههایی است که بازتاب دهنده افکار و اذهان عمومی است و حیطههای آرای مردمی را شامل میشود؛ بنیاد مزبور در زمینههای متنوع سیاسی، ژورنالیسم اطلاعاتی و ارتباطات استراتژیکی و رسانهای تحقیقات انجام میدهد؛ جامعه آماری پژوهشهای این بنیاد را دانشگاه ها، کالج ها، دادگاه ها و به طور کلی حوزههای عمومی جامعه آمریکا و سایر جوامع مورد نفوذ واقع شده تشکیل می دهد.
حالا یکی از روزنامهنگاران در فضای مجازی اقدام به افشاگری درباره رابطه میان این 30 نفر امضاکنندگان نامه به ترامپ و بنیاد دفاع از دموکراسی کرده است؛ افشاگری که نشان میدهد دلارهای اسرائیلی در جیب این افراد گذاشته میشود تا نقش نمایندگان مردم ایران را در آمریکا بازی کنند و خواستار تحریمهای سخت علیه مردم و همچنین زمینهسازی برای تهدید نظامی علیه کشورمان شوند.
با این اوصاف نمیتوان ایرادی به امضاکنندگان این نامه گرفت؛ چرا که اصل و اساس درآمد و کاسبی این افراد برای تامین زندگی خود، به دریافت حقوق از رژیم صهیونیستی وابسته است و طبیعی است که برای دریافت حقوق چربتر، دست به وطن فروشی و تقاضای تحریم علیه هموطنانشان بزنند.